Enzo Vandewalle moet met KSCT Menen zijn meerdere erkennen in Ninove

“Tot de openingstreffer Gaven we niks weg”

Bron : HLN | Erik De Block | 19-12-21


Medeleider VK Ninove won op KSCT Menen uitermate verdiend. De thuisploeg kreeg in de loop van de tweede helft enkele kansen, maar toen was het kalf al lang verdronken. Bij de thuisploeg wegens corona nog geen trainer Pascal Verriest. Gregory Mahau liep er als toeschouwer bij. Zondag kwam hij na corona uit quarantaine.


Assistent-trainer Enzo Vandewalle coachte de grensploeg, die ook niet kon rekenen op linksback Merchiers (contractuur). Op zijn positie stond de 20-jarige De Smet, maar die viel voor de pauze geblesseerd uit. Diep in die eerste helft was de eerste echte kans voor de bezoekers. Deryck besloot naast. Een minuut later, in de extra tijd, was het wel bingo. In de eerste helft waren er heel veel onderbrekingen. Kort na de rust verdubbelde de score na een afstandsschot, vanaf zo’n 30 meter. “We zetten bij die fase geen druk”, reageert Vandewalle terecht. “Tot aan de openingstreffer gaven we niks weg. Na het uitvallen van De Smet was er wat desorganisatie. Sucaet schoof van centraal achteraan naar de positie van linksback en Hugelier ging een rij lager spelen en kwam centraal achterin te staan.” “We kunnen de jongens niks verwijten. Tijdens de week doen ze hun best op training. Ninove is natuurlijk een heel goede ploeg. Ze staan niet voor niks mee bovenin. De Oost-Vlamingen waren ook snel in de omschakeling. De manier waarop we verliezen is jammer.” Ook de derde goal was misschien wel te vermijden. Nadat Delmotte een botsende bal van Grancea in hoekschop duwde, besloot Romero op de lat. De bal geraakte niet weg, waarna Romero de 0-3 binnen knalde. Aan de overkant lukte het Balaj net niet om te scoren en probeerde Demets het twee keer - zonder succes - vanuit de tweede lijn. Inhaalmatch Zwevezele Enzo Vandewalle en zijn assistent Johan Verbeke probeerden het in het Vaubanstadion zo goed mogelijk te doen. “Pascal Verriest en ikzelf delen dezelfde visie over voetbal, we werken al een poos samen. Ik was hoofdtrainer van Racing Waregem, het was voor mij geen probleem om nu over te nemen”, aldus Vandewalle. “Hopelijk herstelt Pascal rap.” Dinsdag en donderdag is er nog training en dan volgt een week rust. “De spelers kunnen dan wat herbronnen, bij hun familie even de riem er af leggen”, besluit Vandewalle. De inhaalwedstrijd KSCT Menen-SKV Zwevezele, eerder uitgesteld door corona bij de thuisploeg, zal worden gespeeld op zondag 9 januari om 15 uur.

KSCT Menen - VK Ninove 0-3 Menen: Delmotte, Rogie, Derieuw, Sucaet, De Smet (38’ Dumont), Harinck, Hugelier, Musenge, Bamenga (65’ Vanrobaeys), Demets, Balaj (65’ Buyssens). VK Ninove: Van Den Noortgaete, Hertveldt, De Wannemaeker (70’ De Bauw), Mariën (80’ Vaeyens), De Schutter, Tshimanga, Persoons (75’ Ntambue), Bael, Grancea, Deryck, Romero. Doelpunten: 45’ Bael (0-1), 48’ Mariën (0-2), 65’ Romero (0-3). Gele kaarten: Rogie.