Gilles Vanrobaeys (SCT Menen): “Het is elke week van moeten, maar daar word ik sterker van”


Bron: Het Nieuwsblad | 09 dec 2021

Gilles Vanrobaeys, afgelopen zomer overgekomen van Deinze, kwam twee weken geleden aan de aftrap tegen Ronse en kreeg vorig weekend op Zelzate een nieuwe kans. Of hij ook tegen Zwevezele aan de wedstrijd begint, is nog niet duidelijk. “Ik hoop natuurlijk van wel”, zegt de 19-jarige Menenaar. “Elk moment dat ik op het veld sta, is een stap vooruit. Ik weet dat ik nog veel te leren heb en op meerdere vlakken nog beter moet worden, maar enkel door te spelen kan ik progressie maken.”

“Nadat ik bij Sporting voor het eerst tegen een bal shotte, doorliep ik mijn jeugdopleiding bij SV Roeselare”, vertelt Vanrobaeys. “Tot het daar behoorlijk fout ging en ik vorig seizoen de overstap maakte naar Deinze. Tijdens de voorbereiding mocht ik meetrainen met de A-kern. Ik heb er veel opgestoken, maar 1B is uiteraard geen kattenpis en zeker niet voor een 18-jarige. Ook bij Menen in tweede afdeling is het verschil groot in vergelijking met wedstrijden bij de jeugd of de beloften. Vooral inzake duelkracht vergt het een grote aanpassing. Maar ik werk hard en wil het op termijn maken.”

Voor een jonge speler is het geen cadeau te moeten vechten tegen het behoud. “Iedere week is het van moeten en zit er druk op de ketel, maar daar word ik alleen maar sterker van”, vindt Vanrobaeys. “Hopelijk kunnen we het behoud verzekeren. Een club als SCT Menen hoort thuis in deze mooie en sterke reeks.” (fvm)