Jochen Sucaet (Menen): “Het was van moeten”


Na drie nederlagen op rij heeft SCT Menen opnieuw de zoete smaak van een overwinning mogen proeven. “Een hartverwarmende driepunter”, lachte Jochen Sucaet, die van op de stip zijn ploeg de volle pot bezorgde tegen Petegem: 3-2. Na een lange studieronde opende bezoeker Vande Velde net voor het halfuur de score. Menen slaagde er niet meteen in te reageren, tot de thuisploeg plots toch meer druk zette en Balaj net voor de rust nog de gelijkmaker scoorde. Na de pauze kwam Menen het best uit de kleedkamer en op het uur bracht Mahau de thuisploeg op een 2-1-voorsprong. Petegem reageerde, maar de Menense defensie, met doelman Degruyter als betrouwbaar sluitstuk, stond stevig op de been. Kort voor affluiten scoorde Maes toch de gelijkmaker, maar in de slotminuut kreeg Menen nog een strafschop. Sucaet faalde niet en bezorgde de thuisploeg drie belangrijke punten. (hvm)

SCHEIDSRECHTER: Zeebroek DOELPUNTEN: 27‘ Vande Velde 0-1, 43’ Balaj 1-1, 60’ Mahau 2-1, 87’ Maes 2-2, 90’ Sucaet (pen) 3-2. MENEN: Degruyter, Derieuw, Merchiers, Sucaet, Rogie, Hugelier, Harinck, J. Musenge, Bamenga, Mahau (75’ Verstraete), Balaj (86’ Dumont) PETEGEM: Vandenbossche, Verheughe (65’ Swennen), De Wulf, Ameys, R. Vanborm (65’ Maes), Joye, Van Steenkiste, Blancke (80’ Denoulet), Vande Velde, A. Vanborm, Berwouts GELE KAARTEN: Bamenga, Rogie, RODE KAART: 90’ Vandenbossche.

Het nieuwsblad | Zondag 31 oktober 2021 om 21:49


Menen leek de voorbije weken wat op de dool, met verlies tegen Merelbeke, Gullegem en RC Gent. Dat ook de ziekenboeg nooit leeg geraakte, begon frustrerend te werken. Maar na de overwinning tegen Petegem was alle leed blijkbaar vergeten en kon Sporting nog eens voluit genieten. “Het was van moeten, want bij verlies geraakten we in vieze papieren”, vertelde kapitein Jochen Sucaet. “Petegem is niet zomaar de eerste de beste. Die mannen nestelen zich altijd bij de top vijf. Dat we er toch in slaagden om hen met lege handen naar huis te sturen, daar mogen we best trots op zijn. Toen we kort voor het einde alsnog onze 2-1-voorsprong uit handen gaven, was het even balen. Gelukkig kon ik in de slotminuten van op de stip nog de winning goal scoren. Uiteraard volgde er een enorme ontlading. Na drie nederlagen op rij zou je voor minder uit de bol gaan. Zondag trekken we naar Brakel. De Oost-Vlamingen staan mooi op de derde plaats, maar met dezelfde mentaliteit en inzet als tegen Petegem zijn we niet kansloos.” Jochen Sucaet, de voorbije zomer overgekomen van Westhoek, lijkt het best naar zijn zin te hebben bij Menen. “Ik ben ook geen moeilijke jongen. Nergens waar ik al speelde, zorgde ik voor problemen. Ik ben vooral een ploegspeler en zeker geen egotripper. Op welke positie ik het best aan mijn trekken kom? Waar de trainer en de ploeg mij nodig hebben.” (hvm)