top of page

Joeri Degrande komend seizoen trainer van vierdeprovincialer KSCT Menen


Joeri Degrande (43) wordt komend seizoen trainer van KSCT Menen dat een doorstart kent in vierde provinciale. Hij is er momenteel jeugdtrainer van de U17 en U6. “De kans om hoofdtrainer te worden beschouw ik als een eer”, zegt Joeri Degrande.

Bron : HLN dd 18-03-22


“Ik ben ondertussen zeven jaar jeugdtrainer bij KSCT Menen en volgde enkele trainerscursussen. De mensen in het nieuw bestuur ken ik al enkele jaren en had er altijd een goed gevoel bij.” Joeri Degrande groeide op in Staden en speelde drie jaar in het eerste elftal van SK Oostnieuwkerke. “Daarna droeg ik het shirt van SK Westrozebeke, Sparta Kruiseke en het verdwenen Toekomst Menen”, zegt Degrande. “Het nieuw bestuur vroeg me of ik wilde trainer in vierde provinciale worden. Mijn twee kinderen spelen voor KSCT Menen. Het is de bedoeling om volgend seizoen zoveel mogelijk met eigen jeugd te spelen. Dat is natuurlijk gemakkelijk gezegd maar we mogen ze ook niet voor de leeuwen gooien.” “Ik hoop dat er een paar beloften gaan blijven en er misschien spelers die hier twee à drie jaar zijn vertrokken en ergens op een dwaalspoor zitten terugkeren naar het Vaubanstadion. We streven vooral naar een rustig seizoen en we ons kunnen herbronnen. Het belangrijkste is dat de jeugdwerking verder gaat en er een heel mooi doel is om door te stromen naar het eerste elftal. Misschien gaan er een paar spelers van de U17 of U19 doorbreken naar het eerste elftal.”


“Bij de U17 tel ik veel studenten aan het Sint-Aloysiuscollege in Menen. Het voetbal komt bij sommigen niet op de eerste plaats. Ergens wel te begrijpen. Enkelen zouden wel de stap naar het eerste elftal kunnen zetten.

Het huidig bestuur gooide om diverse redenen de handdoek in tweede nationale. “Ik denk dat er veel clubs het financieel moeilijk gaan krijgen”, zegt Joeri Degrande. “Corona zorgde bij de jeugdspelers voor een basisachterstand want er waren lang geen trainingen en wedstrijden.”

Joeri Degrande krijgt alvast een mooie kans. “Het zat altijd in mijn achterhoofd om te werken met jeugd”, klinkt het. “Ergens trainer van de beloften worden was mijn hoogste doel. Ik weet van mezelf dat ik als trainer zeker nog stappen te zetten heb. Het is ook aan mij om me als trainer beter te maken en op een rustige manier er proberen iets van te maken.”

Comments


bottom of page